Evergem en Voka Oost-Vlaanderen zetten in op werk in eigen streek

Op 20 mei lanceert de gemeente Evergem het online vacatureplatform JobsIn. Samen met Voka Oost-Vlaanderen zet de gemeente op die manier sterk in om jobs in eigen streek zichtbaar en bekend te maken. Het maakt werk vinden dicht bij huis eenvoudig en is een duwtje in de rug van de bedrijven met vacatures.

“De krapte op de arbeidsmarkt is actueler dan ooit,” stelt Arne Oosthuyse, manager arbeidsmarkt en onderwijs bij Voka Oost-Vlaanderen. “Nooit eerder waren zo veel mensen in Oost-Vlaanderen aan de slag en nooit eerder stonden zoveel vacatures bij bedrijven open. De vraag naar gemotiveerd personeel blijft erg groot en werken in eigen streek biedt voordelen.“

Onevenwicht tussen openstaande vacatures en werkzoekenden

De analyse die Voka Oost-Vlaanderen maakt toont duidelijke cijfers. Het aantal vacatures in de Evergem stijgt sterk. Zo werden er het voorbije jaar maar liefst 10.969 vacatures gepubliceerd in Evergem. Het aantal vacatures dat niet ingevuld kan worden was nog nooit zo hoog (zie grafiek). In combinatie met een sterke daling van het aantal werkzoekenden (zo’n 16% minder het laatste jaar), verbaast het niet dat bedrijven hun vacatures niet ingevuld krijgen. ​ De VDAB noteert vandaag 632 werkzoekenden in Evergem, ten opzichte van 1.300 actief openstaande vacatures. Dit betekent een concrete en zekere rem op de groei en de toekomstplannen van bedrijven in de regio.

Bron: Arvastat

 

Vind de job van je leven, in de gemeente van je hart

Inwoners van Evergem ontdekken via Jobsin.vlaanderen ​ de vele openstaande vacatures in hun eigen gemeente. Door bedrijven de kans te geven hun vacatures lokaal in te kijker te zetten, worden inwoners geholpen om een goede job in de buurt te vinden.

"Wij rekruteren voor een brede waaier aan profielen om onze groeiambitie waar te maken. Als familiale labogroep investeren we graag in regionaal talent. Dit initiatief van Voka en gemeente Evergem helpt ons daarbij."
Griet Nuytinck, CEO anacura.

Vacatures invullen met lokaal talent

Voor bedrijven is dit jobplatform een extra hulpmiddel om vacatures in te vullen met lokaal talent. Daarnaast versterkt het platform hun employer branding en vergroot het de naambekendheid van hun bedrijf. Bedrijven kunnen eenvoudig én gratis de koppeling met hun vacaturepagina leggen, zodat het platform alle openstaande vacatures bundelt. ​

“Het aantrekken en behouden van talent is de belangrijkste uitdaging voor bedrijven. Wij staan hen hierin bij door bedrijven te helpen om hun vacatures bekend te maken bij lokale inwoners. Vandaag werkt slechts 1 op 3 inwoners van Evergem in de eigen gemeente, dus er is sowieso potentieel om meer mensen lokaal tewerk te stellen.” ​
Arne Oosthuyse, manager arbeidsmarkt en onderwijs Voka Oost-Vlaanderen

Ook andere lokale besturen werken mee aan ‘jobsin’

Sinds de lancering van ‘jobsin’ in mei 2021, hebben 16 lokale besturen ingetekend op dit platform. Niet alleen de steden reageren enthousiast ook meer dan 400 ondernemers vonden reeds de weg naar de site en maakten hun bedrijf en vacatures bekend.


“Het economisch weefsel ​ in onze gemeente is voor ons een belangrijke motor van welvaart en welzijn. Komt daar nog bij dat werken in eigen streek onze inwoners meer mogelijkheden geeft naar een gezonde work-life balance. Dit initiatief kadert in deze visie. We hebben als gemeente hard ingezet op het creëren van voldoende groene ruimte rond het havengebied en de industrie terreinen. Het zou dan ook mooi zijn dat onze inwoners maximaal kunnen genieten van die ruimte in de extra vrije tijd die ze op die manier niet in de file verliezen. Bovendien vinden we het absoluut belangrijk om de bedrijven op ons grondgebied ​ op deze manier mee te helpen in hun zoektocht naar enthousiaste werknemers. We hopen alvast op een succesvolle samenwerking!”
Kathleen Depoorter, schepen voor lokale economie Evergem.
Maarten Dheedene

Maarten Dheedene

Coördinator belangenbehartiging en duurzaam ondernemen, Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen

Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen wil als het meest nabije en meest invloedrijke professioneel netwerk van ondernemers en als representatieve organisatie van ondernemingen in Oost-Vlaanderen een optimaal kader creëren voor succesvol ondernemen en wil aldus fundamenteel bijdragen tot welvaart en welzijn van haar regio.

Neem contact op met

Lammerstraat 18 9000 Gent

09 266 14 40

info@voka.be

www.voka.be