Vlaams Minister Diependaele bakt aardbeientaarten in La Lorraine Ninove tijdens Voka Zomerstage

De minister bezocht het Oost-Vlaamse familiebedrijf uit Ninove in het kader van de jaarlijkse Voka Zomerstages.

De verse aardbeientaarten van grootbakkerij La Lorraine Bakery Group werden op donderdag 26 augustus uitzonderlijk belegd door een speciale gast: Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA). De minister bezocht het Oost-Vlaamse familiebedrijf uit Ninove in het kader van de jaarlijkse Voka Zomerstages. Voor het 29ste jaar op rij biedt Het Vlaams Netwerk van Ondernemingen politici de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij bedrijven. ​

Brug tussen Wetstraat en werkvloer

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, brengt 117 politici deze zomer naar de bedrijfsvloeren. Tijdens een Voka zomerstage draait een politica/politicus een dag mee in de bedrijfsactiviteit van een Vlaamse onderneming. De Voka Zomerstages vormen dan ook de ideale brug tussen Wetstraat en werkvloer, en bieden zowel ondernemers als politici de kans om gedachten uit te wisselen.

Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele koos als Zottegemnaar ervoor om in eigen streek te blijven en trok naar La Lorraine Bakery Group uit Ninove, een van de grootste industriële bakkers in Europa met negen productiesites in België en ook bakkerijen in Tsjechië, Polen, Turkije, Roemenië, Hongarije en binnenkort Rusland.

Ontbijt, rondleiding en werkstage

Minister Diependaele begon de dag met een uitgebreid ontbijt en gesprek met CEO Guido Vanherpe, waarbij hij meteen kennis maakte met het La Lorraine assortiment. Na een rondleiding in de bakkerij trok hij zelf zijn werktenue aan. Samen met enkele ervaren patissiers werkte hij verse aardbeientaarten met de hand af – een van de populairste producten bij La Lorraine met zo’n 90.000 stuks per week.

Primeur Tarte à Moi webshop

Tot slot mocht kreeg minister Diependaele de primeur om het gloednieuwe Tarte à Moi bestelplatform uit te testen, dat binnenkort gelanceerd wordt. Tarte à Moi is een merk van LLBG in België, met een ruim assortiment homemade taarten en gebak, te vinden in de Delhaize-supermarkten. Gezien het niet mogelijk is om in elke winkel iedere dag het volledige assortiment aan te bieden, investeert Tarte à moi nu in een webshop. Zo is de consument altijd zeker van zijn lievelingstaart. Vanaf 22 september kan het volledige assortiment online besteld worden (vóór 14 uur) en ’s anderendaags afgehaald in een Delhaize in de buurt. Het project is een mooi voorbeeld van digitale versnelling in combinatie met een sterke offline connectie in de Delhaize-winkels.

“Dankzij de jaarlijkse zomerstages van Voka komen we niet alleen in contact met de bedrijfsleider, maar ook met de medewerkers die dag in dag uit meebouwen aan een welvarend Vlaanderen. Dit jaar ging ik met heel veel plezier langs bij La Lorraine. Het bedrijf combineert vakmanschap met innovatie en is één van de grote werkgevers in Oost-Vlaanderen: zo’n 650 productiemedewerkers en een 250-tal bedienden in Ninove en Erpe-Mere. De medewerkers zijn echt trots op hun producten. Vandaag mocht ik ook het bestelplatform van Tarte à Moi als eerste uittesten. Vanaf 22 september kan je vanuit de zetel taarten bestellen voor de familiefeesten die we allemaal zo gemist hebben. Ook hier toont La Lorraine de kracht van innovatie: webshops groeien als paddenstoelen uit de grond, maar door kwalitatief het verschil te maken, creëer je echt meerwaarde.”

Matthias Diependaele, Vlaams Minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed
“We zijn erg trots dat we Minister Diependaele mochten ontvangen en kennis laten maken met ons bedrijf en onze producten. Het was een ideaal moment om gedachten uit te wisselen over de uitdagingen waar wij en vele andere bedrijven voor staan: de schaarste op de arbeidsmarkt, de stijgende prijzen van grondstoffen, de transitie naar meer duurzaamheid, de gevolgen van de coronacrisis, … LLBG heeft de laatste 20 jaar zeer sterk ingezet op innovatie & ​ internationale groei. Maar we blijven ook sterk investeren in onze thuismarkt België, waar we ongeveer de helft van onze meer dan 4.000 medewerkers tewerkstellen. ​

Guido Vanherpe, CEO La Lorraine Bakery Group
We willen van de zomermaanden gebruikmaken om bruggen te slaan tussen de politiek en de bedrijfsvloeren. Politici kunnen aan den lijve ervaren wat de relance van onze economie inhoudt. De Voka-zomerstages zorgen voor een verfrissende kijk op ondernemen in Vlaanderen en Brussel. “We zijn blij dat minister Diependaele de tijd neemt om La Lorraine, een van de belangrijke werkgevers in de regio, te bezoeken. Ook zij kampen met de uitdagingen van deze tijd: blijvend innoveren, talent aan het werk krijgen en het duurzaamheidsvraagstuk aangaan”.

Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder van Voka Oost-Vlaanderen

Foto's onder copywright: Nathalie Dolmans fotografie

Over La Lorraine Bakery Group

La Lorraine Bakery Group (LLBG) is een 100% Belgisch familiebedrijf dat actief is in de maalderij- en bakkerijsector met een breed gamma aan kwalitatief hoogwaardige bakkerijproducten. Dagelijks produceren en verkopen meer dan 4.000 enthousiaste medewerkers in meer dan 30 landen bakkerijproducten aan consumenten, supermarkten en de foodservice sector.

Ze bouwen aan een toonaangevend internationaal bedrijf, met meer dan 15 productie-eenheden in 7 landen, gepassioneerd door groei en de ambitie om de bakkerijmarkt te transformeren door middel van jarenlange expertise, nieuwe technologieën en gemotiveerde en getalenteerde medewerkers. Het bedrijf opereert in 4 business units: Bakery Frozen, Bakery Fresh, Store Concepts & Milling.

De belangrijkste financiële doelstellingen zijn waardecreatie op lange termijn gebaseerd op kwalitatieve groei door innovatie en ondernemerschap. De groep rapporteerde een omzet van €744 miljoen in 2020.

Ze willen generaties lang een duurzaam, ondernemend bedrijf blijven met hart en ziel voor kwaliteit en innovatie, dat het goed doet voor al zijn stakeholders, waardoor ze niet alleen een groter, maar vooral ook een beter bedrijf worden.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen

Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen wil als het meest nabije en meest invloedrijke professioneel netwerk van ondernemers en als representatieve organisatie van ondernemingen in Oost-Vlaanderen een optimaal kader creëren voor succesvol ondernemen en wil aldus fundamenteel bijdragen tot welvaart en welzijn van haar regio.

Neem contact op met

Lammerstraat 18 9000 Gent

09 266 14 40

info@voka.be

www.voka.be