Voka Oost-Vlaanderen en gemeente Nazareth werken samen aan jobs in eigen streek

Voka Oost-Vlaanderen lanceert vandaag in Nazareth het online vacatureplatform Jobsin en werkt daarvoor samen met het lokaal bestuur om jobs in eigen streek zichtbaar en bekend te maken (JobsinNazareth). Voka Oost-Vlaanderen wil zo de economische relance samen met gemeenten opzetten, de werkzaamheidsgraad opkrikken en een positieve bijdrage leveren aan de personenmobiliteit en duurzaamheid.

De krapte op de arbeidsmarkt is actueler dan ooit. Nooit eerder waren zo veel mensen in Oost-Vlaanderen aan de slag en nooit eerder stonden er zo veel vacatures bij bedrijven open. De vraag naar gemotiveerd personeel blijft erg groot en werken in eigen streek biedt voordelen. Daarom lanceren Voka Oost-Vlaanderen, de gemeente Nazareth en Econa het online platform www.jobsinnazareth.be. Hierop bundelen de bedrijven de ​ jobs die beschikbaar zijn in de gemeente. Bedrijven uit Nazareth zullen eenvoudig de koppeling met hun vacaturepagina kunnen leggen zodat het platform alle openstaande vacatures bundelt. Ook kleinere ondernemingen, vaak zonder vacaturepagina, kunnen eenvoudig hun openstaande jobs op de site publiceren.

De relance zorgt ervoor dat de krapte op de arbeidsmarkt terug is van nooit weggeweest. Openstaande jobs invullen, is dan ook een belangrijk onderdeel van de langetermijnrelance. Eén van de grootste drempels om meer m/v/x aan de ​ slag te krijgen is de mobiliteit en meer bepaald de afstand tot het werk. Door samen met de gemeentes de jobs in eigen streek bekend te maken, willen we die drempel wegnemen”, zegt Sally Verpoort, regiodirecteur voor de Leiestreek bij Voka Oost-Vlaanderen.
Danny Claeys, burgemeester Nazareth: “Onze gemeente wordt gekenmerkt door een zeer hoge werkgelegenheidscoëfficiënt, één van de grootste in Oost-Vlaanderen. Maar, tegelijkertijd raken heel wat jobs niet ingevuld. Met dit platform willen we ons steentje bijdragen tot meer efficiëntie en een betere dienstverlening aan bedrijven en werkzoekenden.”

Onbekend is onbemind

Voka Oost-Vlaanderen en het lokaal bestuur Nazareth zetten deze unieke samenwerking op om visibiliteit te geven aan de Nazarethse bedrijven en de lokale vacatures beter bekend te maken bij de inwoners van Nazareth. Vaak pendelen inwoners grotere afstanden, terwijl de bedrijven in de eigen regio soms onbekend zijn. Ook hier zijn boeiende jobs en tal van innovatieve bedrijven te vinden.

We zijn tevreden dat de gemeente Nazareth zich mee inzet om die jobs in de kijker te zetten.” Zegt Sally Verpoort nog. “Met de uitbreiding van de Prijkels op grondgebied Nazareth zullen er tal van mooie bedrijven bijkomen. De vraag naar gemotiveerde werknemers zal dan ook enkel maar toenemen."

Ook andere lokale besturen werken mee aan ‘jobsin’

Sinds de lancering van ‘jobsin’ in mei van dit jaar, hebben 10 lokale besturen ingetekend op dit platform. Niet alleen de steden reageren enthousiast ook 160 ondernemers vonden reeds de weg naar de site en maakten hun bedrijf en vacatures bekend.


Voor reactie Voka: Sally Verpoort, Directeur regio Vlaamse Ardennen en Leiestreek, sally.verpoort@voka.be, +32 496 50 13 57

Voor reactie gemeente: ​ Eveline Goossens, Medewerker Milieu en Economie, Lokaal bestuur Nazareth, eveline.goossens@nazareth.be, 09 396 46 71

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen

Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen wil als het meest nabije en meest invloedrijke professioneel netwerk van ondernemers en als representatieve organisatie van ondernemingen in Oost-Vlaanderen een optimaal kader creëren voor succesvol ondernemen en wil aldus fundamenteel bijdragen tot welvaart en welzijn van haar regio.

Neem contact op met

Lammerstraat 18 9000 Gent

09 266 14 40

info@voka.be

www.voka.be