Skip to Content
Voka Oost-Vlaanderen en lokale besturen werken samen aan jobs in eigen streek

Voka Oost-Vlaanderen en lokale besturen werken samen aan jobs in eigen streek

Voka Oost-Vlaanderen lanceert vandaag het online vacatureplatform, ‘jobsin’

Voka Oost-Vlaanderen lanceert vandaag een online vacatureplatform, ‘jobsin’ en werkt daarvoor samen met lokale besturen om jobs in eigen streek zichtbaar en bekend te maken. Voka Oost-Vlaanderen wil zo de economische relance samen met gemeenten opzetten, de werkzaamheidsgraad opkrikken en een positieve bijdrage leveren aan de personenmobiliteit en duurzaamheid.

Bij bedrijven blijft de vraag naar gemotiveerd personeel erg groot, terwijl er eigenlijk meer mensen aan de slag moeten in ons land. Daarom lanceert Voka Oost-Vlaanderen het online platform www.jobsin.vlaanderen, om de bedrijven te bundelen die een job aanbieden in een specifieke gemeente. Voka werkt daarvoor samen met de lokale besturen om op die manier zoveel mogelijk bewoners te bereiken. Lokale bedrijven zullen eenvoudig de koppeling met hun vacaturepagina kunnen leggen zodat het platform alle openstaande vacatures bundelt. Ook kleinere ondernemingen, vaak zonder vacaturepagina, kunnen hun openstaande jobs op de site publiceren. Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder van Voka Oost-Vlaanderen over Jobs In: “De crisis heeft er bij veel bedrijven ingehakt, maar de arbeidsmarkt is nog steeds erg krap. Mensen aan het werk krijgen is dan ook een belangrijk onderdeel van de langetermijnrelance. Eén van de grootste drempels om meer m/v aan de ​ slag te krijgen is de mobiliteit en concreet de afstand tot het werk. Door samen met de gemeentes de jobs in eigen streek bekend te maken, willen we die drempel wegnemen.”

Onbekend is onbemind

Voka Oost-Vlaanderen en gemeentes zetten deze unieke samenwerking op om lokale vacatures beter bekend te maken bij de inwoners. Vaak pendelen inwoners grotere afstanden, terwijl de bedrijven in de eigen regio soms onbekend zijn. Ook hier zijn boeiende jobs en tal van innovatieve bedrijven te vinden.

Relance lokaal inzetten

Geert Moerman besluit: “Het voorbije jaar zijn, afhankelijk van sector tot sector, omzetverliezen geboekt van 10% tot 90%. Om de welvaart op peil te houden, moeten we dat de komende jaren rechtzetten. De relance in Vlaanderen is cruciaal en we zijn blij dat we dit samen met de gemeentes lokaal kunnen inzetten. Dat de lokale besturen hun schouders onder dit initiatief zetten, kan enkel een boost geven aan de matching tussen bedrijven en medewerkers.

Initiatieven in de provincie

Vandaag lanceert Voka Oost-Vlaanderen het platform in Lebbeke en ook met Eeklo en Zele is er reeds een samenwerking afgesloten. “Er zijn nog heel wat gesprekken met lokale besturen lopend en dat mogen er nog een heel pak meer worden wat ons betreft”, zegt Geert Moerman tenslotte.

 

 

Over Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen

Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen wil als het meest nabije en meest invloedrijke professioneel netwerk van ondernemers en als representatieve organisatie van ondernemingen in Oost-Vlaanderen een optimaal kader creëren voor succesvol ondernemen en wil aldus fundamenteel bijdragen tot welvaart en welzijn van haar regio.

Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen
Lammerstraat 18
9000 Gent